GELLERT KOVACS HISTORIKER-FÖRELÄSARE

Välkommen till min hemsida. Jag heter Gellert Kovacs och är historiker, föreläsare och lärare med femton års erfarenhet av att hålla föreläsningar, seminarier och utbildningar i olika sammanhang.

I maj 2013 kom min bok ” Skymning över Budapest” som handlar om den stora humanitära räddningsaktionen i Budapest 1944-45. Jag har skrivit ett flertal artiklar inom militärhistoria till tidskrifter i Sverige och Norge, samt hållit föreläsningar för Armémuseum i Stockholm, personal från UD och ledamöter från Sveriges Riksdag. Under Raoul Wallenberg-året 2012 höll jag föreläsningar i Stockholm, Malmö, Lund, Budapest samt Berlin.

I min tidigare karriär har jag jobbat med organisations och ungdomsfrågor inom den ideella sektorn. Jag har jobbat som projektledare, seminarieorganisatör, internationell koordinator samt ordförande inom internationellt volontärutbyte.

Jag har sammanlagt tolv års erfarenhet av att utbilda och undervisa. jag har jobbat på grundskolor, gymnasiet samt vuxenutbildning. i min karriär som lärare har jag ofta jobbat i mångkulturella miljöer, vilket ställt höga krav på kommunikation, ledarskap och förmåga till att anpassa pedagogiken till nya utmaningar.

Som historiker har jag följande specialområden:

Europeisk 1800 och 1900-talens historia.
Central och Östeuropas historia samt samhällsförhållanden.
Första och Andra världskriget.
Militärhistoria.
Sovjetunionens historia.
Europeiska högerextrema rörelser och fascism.
Raoul Wallenberg.
Ungerns historia och samhällsförhållanden.
Budapests historia och arkitektur.
Stockholms historia- saneringen på 1950-60 talen.

Förutom allt detta har jag också erfarenhet i att hålla seminarier och utbildningar i projektledning, gruppdynamik/psykolgi, teambuilding. Detta har jag ofta gjort i internationella och mångkulturella grupper.

Om du är intresserad av att anlita mig som föreläsare eller konsult i något av ovanstående ämnen kan du skriva ett meddelande på hemsidan, eller till mitt email på : gelliver@yahoo.com
eller ringa mig på : 073-954 57 13.

OBS! Var god och lämna ej några meddelanden på hemsidan p.g.a.spam!