Magyar.

Kovács Gellért.  Történész- elöadó- szerzö

Üdvözlöm a honlapomon! 

1973-ban születtem Budapesten. 1982-óta élek Stockholmban, Svédországban. Alapfoglalkozásom gimnáziumi tanár, de az utobbi években egyre többet foglakoztam történelmi kutatással és irással. Ezért ma történésznek is mondhatom magam. Elsö könyvem, a “Skymning över Budapest” 2013 májusában jelent meg Svédországban. Ez a könyv sok év kutatásának a gyümölcse volt.

2015 március 11-én megjelent magyar forditásban is, a Libri kiadó által, “Alkonyat Budapest felett” néven.

——————————————————————————————————————–

Életrajz:

-Szül. 1973.05.09 ,Budapesten.

-1982-óta Stockholmban élek.

-1992, Gimnáziumi érettségi.

-1993. Katonai szolgálat. Linköping, Svedország.

-1994-95. Felsöfokú tanulmányok, stockholmi Egyetem  (Stockholms Universitet) Politologia/szociologia.

-1996. Tanárképzö föiskola, Stockholm.( Lärarhögskolan)

Társadalomtudomány-bölcsészeti szak.

-1998-99. Glasgowi egyetem (Skócia- University of Glasgow) Közgazdászat, Történelem, Brit szociologia, Közép-keleteuopai ismeretek.( Central-east european studies)

-2005-06. IHM Business School, Stockholm. Projekt menedzsment tanfolyam, pszochologia.

-1997-2004. Egy civil szervezetben ( IAL-Service Civil International Sweden) külömbözö poziciókat töltöttem be, adminisztráció, projekt menedzser, pályázatokkal dolgoztam, végül a svéd szervezet elnöke voltam 2000-2003 között.

-2001-töl dolgozom mint tanár külömbözö Stockholm körüli iskolákban.

-2008-tól a munkahelyem az Europaskolan gimnázium, Strängnäs városban. Társadalmi ismereteket, közgazdászatot, történelmet, vallástant, pszichológiát, irodalomtörténtetet tanitok.

– 2009-töl dolgozom a Svéd külügyminisztérium anyagi segitségével, a Raoul Wallenberg-kutatási projekten. 2010-ben lett kész a beszámoló a minisztériumnak.

-2011-12-ben irtam azt a kéziratot ami késöbb a ” Skymning över Budapest” lett.

-2013-ben jelent meg a ” Skymning över Budapest” a svéd Carlsson kiadó jóvoltából.

-2013-ben jelent meg magánkiadásból a ”Sovjetskämt”(Szovjetvicc)-kötet.

-2015. A ”Skymning över Budapest” magyar forditása megjelenik a Libri kiadó jóvoltából, ”Alkonyat Budapest felett”-néven.

—————————————————————————————————————-

Ezentúl több cikkem jelent meg svéd és norvég történelmi folyóiratokban, ezek tartalmát a svéd és angol nyelvü oldalokon lehet olvasni. Mint feljebb leirva, jelenleg két új könyvprojektem van;

A “Szovjetviccek“- könyvecske ami eddig csak svéd változatban van meg. A terv az hogy ennek a könyvnek egy átdolgozott változatát egy kiadónál “hivatalosan” is kiadni, és talán leforditani más nyelvekre is.

A “C-byrån” ami most elödolgozás alatt van, a második világháború alatti ,svéd katonai titkosszolgálat történetéröl szól. Várható kiadás 2015 november. Ez a könyv valószinüleg nem fok magyarul megjelenni, mivel elsödorban svéd/skandináv vonatkozása van. Bár egy fejezet épp Magyarországról szól, de ezek az adatok nagyjában benne vannak az  Alkonyat Budapest felett“-ben.

Kontakt: Engem  következöképpen lehet elérni: Email; gelliver@yahoo.com

Tel.szám:  (svéd) +46 73 954 57 13.

Legyenek szivesek a honlapon nem posztolni kommenteket spam miatt.