Alkonyat Budapest felett

Az “Alkonyat Budapest Felett” a könyvem magyar forditása. 2015 március 11-én jelent meg a Libri kiadó által. Az eredti, svéd verzió 2013 májusában jelent meg.A könyv sok éves kutatásnak az eredménye. Az “Alkonyat Budapest felett”  arrol a küzdelemröl szól ami  ami az emberéletért folyt 1944-45-ben Budapesten. részletesen bemutatja a külömbözö semleges és magyar embermentö akciókat, és azokat az ellenállási csoportokat akik megprobálták megmenteni Magyarország becsületét. Ezentúl könyvem egy részben új képet fest Raoul Wallenberg tevékenységéröl és megmutatja hogy a budapesti svéd misszió korántsem csak humanitárius volt. A könyvem talán az elsö átfogó dokumnetáció a budapesti mentöakcioról és ellenállásról, sok új információval és korábban ismeretlen képpel.

A könyv kapható a könyvárusoknál 2015 márciusától és megrendelhetö az interneten a Libri kiadó honlapján keresztül.

Itt van a hivatalos prezentáció;

Raoul Wallenberg a svéd követség titkáraként 1944. július 9-én érkezik meg a Keleti pályaudvarra, ahonnan taxija a budapesti zűrzavar kellős közepébe viszi. Wallenberg egy csapásra a náci fennhatóság alatt álló területek utolsó jelentős, még létező zsidó közössége, a fővárosi zsidóság megmentéséért harcoló erők szövevényes hálózatában találja magát.

A Svédországban élő magyar történész a skandináv után a hazai közönség elé tárja több éves kutatómunkájának eredményét, amely fontos és eddig ismeretlen tényekkel járul hozzá Raoul Wallenberg történetéhez.

Kovács Gellért történész, publicista, tanár. Magyarországon született, kilencéves kora óta Svédországban, jelenleg Stockholmban él. Több évig dolgozott Raoul Wallenberg tevékenységének és sorsának felderítésén magyarországi levéltárakban kutatva. Az Alkonyat Budapest felett azokon az egyedülálló adatokon alapul, amelyekre kutatásai során bukkant.

Kovács Gellért: Alkonyat Budapest felett